Vesti

Osnivanje nove kompanije – Delta Tang

Strategija kineske vlade na projektu ’’Pojas i put’’, pružilo je snažnu podršku kompaniji HBIS za kupovinu smederevske železare, kao i projekte tehnološke transformacije HBIS Srbije. Danas je projekat HBIS Srbije postao značajan projekat kinesko-srpske saradnje što je rezultiralo odlukom obe strane da ga podrže zajedničkim radom.

U zajedničkom cilju, a to je obnova postrojenja HBIS u Smederevu, kineska kompanija TSIC Tang Steel International Engineering Tchnology Corp. Tangshan-Hebei i srpska kompanija „Delta inženjering“ doo Beograd, odnosno vodeći ljudi kompanija g. Liu Yuansheng i g. Vojislav Todorović su odlučili da se udruže i osnuju zajedničku kompaniju „Delta Tang“ doo Beograd, što je uvod za dugoročnu saradnju dveju strana.

Svečanosti povodom osnivanja nove kompanije, na kojoj su predstavljeni i njeni direktori g. Han Linkun i g. Slavoljub Korčakoski, pored menadžmenta Delta inženjering doo, na čelu sa g. Todorovićem i direktorom g. Pavlović Jugoslavom, prisustvovali su i partneri obe kompanije HBIS Serbia, MCC, GANGGYUAN…

Velika podrška pružena je i od strane Privredne komore Srbije. Direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju g. Mihailo Vesović istakao je važnost saradnje Kine i Srbije, kao i značaj osnivanja nove kompanije. Takođe, Privredna komora Srbije uvek će podržavati kineske partnere i aktivno raditi na poboljšanju celokupnog okruženja.

Novoosnovana kompanija „Delta Tang“ doo ima svetlu budućnost pošto su dve strane sa dugim i plodnim iskustvom udružile snage u postizanju visokih ciljeva, zadržavajući razlike i nadopunjujući prednosti i jednih i drugih.

Integracijom znanja, tehnologije i iskustva obe strane, nova kompanija ubrzaće izgradnju HBIS Srbije i zajednički raditi na razvijanju saradnje i otvaranju tržišta, ne samo u Srbiji, nego i inostranstvu.